Asiakaskysely 2023 tulokset

07.06.2023

Uutiset

Me kysyimme, te vastasitte. Vuosittainen asiakastyytyväisyyskyselymme toteutettiin jälleen toukokuussa ja se keräsi ilahduttavan määrän palautteita. Katso tulokset ja mitä oppeja viemme mukanamme, sekä mihin toiveisiin olemme jo pystyneet vastaamaan.

Tulokset

Sähköisesti toteutettu kyselymme keräsi ennätysmäärän vastauksia – 243 vastausta yli sadasta eri organisaatiosta. Vastaajina oli niin palvelujemme yhteyshenkilöitä, pääkäyttäjiä, aulapalvelua kuin muuta henkilökuntaa. Vuosittaisen kyselyn lisäksi keräämme palautetta jatkuvasti lyhytkyselyillä myynnin, toimitusten sekä asiakastukemme yhteydessä. Niihin saadut palautteet viimeisen vuoden ajalta ovat myös yhdistettynä tuloksiin.

Kiitos teille kaikille, jotka olette jakaneet ajatuksianne. Palautteenne on tärkeää. Toimintamme keskeinen tavoite on arvon tuottaminen asiakkaillemme, mikä syntyy vahvasta asiakasymmärryksestä ja laadukkaista ratkaisuista. Siksi kiitämme jokaisesta kehitysehdotuksesta, ja samalla iloitsemme saamastamme luottamuksesta sekä noususuuntaisista tuloksista.

Systam kumppanina

Asiakkaidemme tyytyväisyys toimintaamme eri osa-alueilla asteikolla 1-5 (1=En lainkaan tyytyväinen 5=Erittäin tyytyväinen).

Miten palvelumme hyödyttävät asiakkaitamme?

Pyysimme asiakkaitamme arvioimaan eri väittämiä palvelujemme osalta (samaa mieltä/eri mieltä) ja alla esitettynä tulokset väittämien kanssa samaa mieltä olleiden osuudesta.

Systam Visit vierailijahallinnan palvelu on…

Systam Pass perehdyttämisen palvelu on…

NPS (Net Promoter Score)

NPS on kansainvälisesti käytössä oleva asiakastyytyväisyysmittari. NPS-kysymyksessämme kysytään ”Kuinka todennäköisesti suosittelisit Systamia ystävälle tai työtoverille?” Vastaaja vastaa kysymykseen arvolla 0–10 ja vastaukset luokitellaan siten, että 9–10 vastanneet ovat positiivisia suosittelijoita, 7–8 vastanneet ovat neutraaleja, ja 0–6 vastanneet ovat miinusmerkkisiä tyytymättömiä arvostelijoita. Nettosuositteluluku saadaan vähentämällä 9–10 vastanneiden suhteellisesta osuudesta 0–6 vastanneiden osuus. NPS-kokonaistulos asettuu skaalalle -100–100.

Mikäli NPS-pisteet ovat yli 0, voidaan ajatella, että suurin osa asiakkaista suosittelisi palvelua. Yli +50 pistettä on jo erinomainen tulos.

NPS lukumme +56 nousi hieman viime vuodesta (+54 : 2022) ja on laskettu kaikista saamistamme NPS-palautteista niin asiakaskyselyssä kuin muissa palautekyselyissä.

Johtopäätökset ja toimenpiteet

Palautteen kerääminen on olennainen osa paitsi onnistumisemme seuraamista myös edellytys kehittymisellemme. Avoimet kommenttinne antoivat meille paljon tärkeää tietoa kehityskohteistamme sekä kokemistanne haasteista. Customer Success -tiimimme käy palautteet tarkasti läpi ja on yhteydessä kaikkiin akuutteja toiveita tai ongelmia esiin nostaneisiin. Olettehan aktiivisesti jatkossakin yhteydessä kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa.

Esimerkkejä tulevista askelmerkeistämme:

Palvelujemme käyttöönotto ja tukipalvelut

  • Tulemme kiinnittämään entistä enemmän huomiota palvelujemme käyttöönottoon asiakkaidemme ympäristöissä. Yritämme löytää keinoja avustaa tiedottamisessa sekä palvelujen juurruttamisesta organisaation/kiinteistön henkilökunnan arkeen.
  • Tukipalvelumme tikettien seurantaa kehitetään tarjoamaan kattavammin ja selkeämmin tietoa asioiden käsittelyn vaiheesta.
  • Kehitämme palvelujemme ohjeistuksia sekä mahdollisuuksia erilaisiin online-koulutuksiin.

Asiakkuuden hoito

  • Vastaamme pyyntöönne saada enemmän tietoa palvelujemme toiminnoista sekä muusta tarjonnastamme. Oli ilo kuulla, että yhteydenpitoomme suhtaudutaan positiivisesti ja että sitä kaivataan lisää.

Systam Visit -vierailjahallinta

  • Nopeampi on parempi, siksi pyrimme edelleen nopeuttamaan saapuvan vieraan kirjautumista itsepalvelupäätteellä.
  • Saimme myös kyselyjä avustaa itsepalvelupäätteiden näkyvyydessä aulatiloissa. Mietintämyssymme lupaavat olla valmiina ideoimaan apua myös tähän.
  • Vastaanottajatietojen helpompaan ylläpitoon on ollut toiveita, ja Azure AD -integraation kehityksemme onkin jo loppusuoralla. Kerromme siitä lisää pian.
  • Palvelun webtyökalun (RespaManagerin) ajoittainen hidastelu on myös tuottanut palautetta paitsi kyselyssä myös suorina yhteydenottoina. Olemme ratkaisseet hidastelua aiheuttavia ongelmia ja käyttö on toivottavasti nyt sujuvaa kuten kuuluukin.

Systam Pass -digitaalinen perehdytys

  • Perehdytysten osalta kaipasitte mahdollisuutta järjestellä sisältöjä. Iloksenne parannus oli jo työn alla ja kansiorakenteen käyttö on jo tuotu uutena ominaisuutena Pass-palveluun. Lue lisää asiakasviestistä.

Laitteiden toiminta

  • Itsepalvelupäätteiden mahdollisia vikatilanteita koskien annoitte meille palautetta selkeämpään informoimiseen ja vian seurannan raportoimiseen liittyen. Esille nousi myös tarve selkeille ohjeille, miten yleisimpiä vikatilanteita voi ratkaista itse.


Kiitos asiakkaillemme hyvästä yhteistyöstä.

Jos sinulla on kysyttävää, annamme lisätietoja mielellämme.


Lue myös

Katso kaikki ajankohtaiset

NIS2-direktiivi asettaa uudet tietoturvastandardit vierailujen hallintaan

Tule mukaan Morning with Securitas -tapahtumaan

GDPR-säädösten vaietut vaikutukset

Vuosi pakettiin