Covid-19 muutti vierailut

25.03.2020

Blogit

Viime viikkoina covid-19 pandemia on saavuttanut Suomenkin ja olemme olleet uusien elämisen tapojen äärellä. Me Systamilla siirryimme etätöihin muiden tavoin, tuntien kiitollisuutta kriittisissä toimissa toimivien ihmisten jaksamisesta omassa työssään.

Vierailujen määrä yrityksissä on luonnollisesti nyt vähentynyt tai pysähtynyt kokonaan. Asiakkaidemme vierailijamäärät ovat supistuneet 93 % tammikuun vertailuarvosta. Annetut määräykset ja rajoitukset ovat tarpeellisia ja tuemme täysin asiakkaitamme niiden noudattamisessa.

Meille, joiden bisneksen ydin on vierailujen hallinta, tilanne tuo haasteita mutta myös mahdollisuuksia. Nyt ei siis ole aika lyödä hanskoja tiskiin vaan kehittää entistä parempia käytäntöjä tulevaisuuden vierailujen hallintaan.

Miten palvelussamme voidaan tällä hetkellä huomioida mahdolliset vierailut ja niiden käytännöt:

  • Kutsuttujen vieraiden ennakkoviestiin voidaan lisätä lisäohjeistusta, kuten kättelykielto tai muita ohjeita saapumiseen ja hygieniaan.
  • Vierailijahallintaan liitetyllä Systam Pass -palvelulla voidaan välittää laajemmat ehdot ja tenttaus, jotka vieraan tulee hyväksyä ja suorittaa – lähtökohdin jo ennen saapumista.
  • Ennakkoviestin QR-koodi mahdollistaa kirjautumisen ilman koskemista itsepalvelupäätteeseen.
  • Ennakkoon kutsutuille vieraille voidaan myös mahdollistaa ilmoittautuminen suoraan ennakkoviestistä.
  • Itsepalvelupäätteet voidaan myös toistaiseksi ottaa pois käytöstä miehitetyissä auloissa, jolloin saapuminen voidaan kirjata aulahenkilön toimesta palveluun ilman kontaktin tarvetta.