Kiireinen aula

YLE testasi yritysturvallisuutta – Keltainen liivi paljasti puutteet vierailujen hallinnassa

25.07.2018

Blogit

Ylen toimittaja testasi 11 tärkeän yrityksen ja viranomaistoimiston tilaturvallisuutta. Lähes kaikissa keltainen liivi ja tikkaat avasivat tien sisään ilman kyselyjä.

Me suomalaiset olemme luottavaista kansaa.  Avoin yrityskulttuuri ja sen tavoittelu on ihanteellinen tila, mutta voi johtaa myös kontrollin puutteeseen. Tämän todisti Ylen tekemä piilokameratesti, joka osoitti vakavia turvallisuusongelmia useissa yrityksissä sekä valtion virastoissa.

Video on katsottavissa Yle Areenassa

A-studion toimittaja Pasi Peiponen oli pukeutunut keltaisiin, nimettömiin huomioliiveihin. Mukana olivat pienet taitettavat tikkaat sekä kuvaton ja nimetön henkilökortti. Videolla nähdään hämmentäviä tilanteita, joissa pelkkä tervehdys ja tikkaiden heilautus aulapalvelulle riitti porttien avautumiseen.

Ylen tekemästä jutusta voi lukea yritysten kommentteja testin tuloksista. Useimmissa virheet kulminoituivat epäselviin käytäntöihin sekä inhimillisiin virheisiin.

Parannusta prosesseihin

Valvonta ei ole kirosana. Harkitut prosessit vierailijaliikenteen hallinnassa sekä toimivat järjestelmät voivat tukea organisaatiota myös positiivisessa hengessä. Samalla vältetään Ylen tekemän testin tapaukset kutsumattomista vieraista.

Testin ainoassa ”läpäisseessä” kohteessa Hanasaaressa Helenillä on käytössä Systam Respa vierailijahallinnan palvelumme tukemassa vieraiden kulunvalvontaa. Tutustu Helenin tarinaan täällä.

Ota yhteyttä niin laitetaan Teillä vierailujen hallinta kuntoon! sales@systam.fi +358 10 470 3600