Anu Luoma

Esittelyssä Anu – Communications Specialist

15.07.2021

Terveisiä tiimiltämme

Viestinnän asiantuntijamme Anu Luoma aloittaa aamunsa kaurapuurolla ja kokee positiivisena haasteena viestiä hyvää meininkiämme muulle maailmalle. Työn kulmakivenä ovat hyvät ihmissuhteet ja työilmapiiri, joista Anu ei olisi valmis tinkimään mistään hinnasta.

Millainen on työnkuvasi ja tyypillinen päiväsi?

Teen joka päivä töitä sen eteen, millaisena Systam nähdään. Vastaan meillä viestinnästä ja osin myös markkinoinnista tiiviissä yhteistyössä myynnin ja johdon kanssa.

Tyypillinen päiväni alkaa kaurapuuron voimin, jonka jälkeen työpöydällä voi olla esimerkiksi verkkosivujen sisältöjen suunnittelua, strategiapalaveria myynnin kanssa, blogiartikkelin kirjoittamista tai asiakastiedotteen laadintaa. Työni on paljon kokonaisuuksien hallintaa, mutta käytännössä paljon kirjoittamista. Tehtäväni on tuottaa kiinnostavaa ja informatiivista sisältöä eri ryhmien tarpeisiin sekä huolehtia yhtenäisestä ja tavoitteellisesta viestinnästä brändimme mukaisesti.

Mikä houkutteli Systamilla?

Kun polkuni kohtasi Systamin kanssa vuonna 2016, oli yritys kovan kasvun kynnyksellä taskussaan loistava palvelutuote, josta haluttiin kertoa muillekin. Viestinnän ja markkinoinnin käynnistämiselle oli kova tarve. Systam tuntui loistavalta mahdollisuudelta lähteä rakentamaan kasvavaa yritystä, jossa pääsisin hyödyntämään osaamistani monipuolisesti. Kemiat kohtasivat ja heti ensimetreiltä tuli tunne, että tässä on kasassa hyvä porukka ja tekemisen tahtoa.

Aiempi elämäsi?

Olen koulutukseltani medianomi (AMK), jonka jälkeen luin itseni filosofian maisteriksi Tampereen yliopistossa, sillä luulin hetken verran haluavani kirjastonhoitajaksi. Hyvin pian löysin kuitenkin itseni tuottamasta erilaisia viestinnän ja markkinoinnin sisältöjä, ja syrjähyppy jäi opintojen tasolle. Nyt olen toiminut yli kymmenen vuoden ajan erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä, viisi niistä Systamin kanssa.

Mikä on parasta työssäsi?

Tykkään hallita isoja kokonaisuuksia ja vaikuttaa. On mahtavaa päästä muotoilemaan Systamin brändiä eli sitä, millaisena Systam näyttäytyy muulle maailmalle. Koen positiivisena haasteena saada kommunikoitua meidän hyvän meiningin kiinnostavalla tavalla. Työni kivijalka on kuitenkin avoin ja ymmärrettävä toimintaamme tukeva jokapäiväinen viestintä. Siksi nautin suuresti esimerkiksi siitä, että voin tarjota asiakkaillemme tietoa, apua ja ohjeistusta rakentamaan kumppanuutta ja luottamusta.

Hyvät työkaverit kuulostaa jo kliseeltä, mutta aidosti positiivisen ja kannustavan työilmapiirin merkitystä ei myöskään voi vähätellä. En voisi aloittaa aamujani, jos tuntuisi, että jokin hiertää. Työn tekemisen tavat on meillä tehty myös joustavaksi, minkä koen isona etuna itsenäiselle luonteelleni.

Mitä puuhaat vapaa-aikanasi?

Kahden lapsen ja kahden aikuisen perheessä työajan ulkopuolinen arki pyörii hyvin yksinkertaisten asioiden äärellä, kuten yhdessä puuhailun, kotitöiden ja lasten harrastusten parissa. Omalla ajallani tykkään käydä juoksulenkeillä, lukea dekkareita ja haaveilla rajattomasta sisustusbudjetista.

Mitä muut eivät usein tiedä sinusta?

Olen innokas remontoija ja kädessä pysyvät niin jiirisahat, naulapyssyt kuin iskuporakoneet. Rautakaupat ovat yksiä suosikkikauppojani.

Kiitos Anu!


Haluatko liittyä joukkoomme?

Lue lisää tiimiläistemme tarinoita

Katso kaikki ajankohtaiset

Esittelyssä Joonas – Software Developer

Esittelyssä Emmi – Senior Digital Marketing Specialist

Esittelyssä Dimitri – DevOps

aleksis kermorgant

Esittelyssä Aleksis – Customer Success Specialist