Esittelyssä Joonas – Software Developer

11.12.2023

Terveisiä tiimiltämme

Devaajallemme Joonas Järviselle ohjelmistokehitys on elämäntapa, mutta älä anna kliseisen koodarin mielikuvan hämätä. Joonakseen voit törmätä yhtä lailla joogaamassa kuin lenkkipolulla, jossa yhtäjaksoisia kilometrejä onkin kertynyt kunnioitettava määrä.

Millainen on työnkuvasi ja tyypillinen päiväsi?

Työskentelen tällä hetkellä pääosin tuotteidemme fronttipuolen kehittämisessä. Frontti (frontend) tarkoittaa sovellusten tai verkkosivujen käyttäjälle näkyvää osa, eli nettisivujen ja sovellusten ulkoasua ja käyttöliittymää.

Tyypillinen päiväni menee uusien toiminnallisuuksien kehittämisessä, erilaisten ongelmien ratkomisessa ja muiden tiimiläisten auttamisessa.

Mikä houkutteli Systamilla?

Systamilla oli rekry päällä ja osaaminen mitä haettiin, sattui osumaan teknologioihin, mistä itsellä oli jo hieman kokemusta. Yrityksenä Systam oli minulle uusi enkä ollut kuullut aiemmin heidän päätuotteestaan vierailijanhallinnasta. Mutta aihepiiri vaikutti kiinnostavalta, ja on sitä ollut! Jo yli kaksi vuotta on vierähtänyt hyvässä seurassa.

Aiempi elämäsi?

Ennen Systamia tein omia mobiilisovelluksia ja opiskelin tietotekniikkaa Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Olen kuitenkin paljasjalkainen tamperelainen, joten paluu juurille tuntui hyvältä.

Mikä on parasta työssäsi?

Ehdottomasti se, että pystyn omilla teoillani helpottamaan ihmisten arkea.

Mitä puuhaat vapaa-aikanasi?

Vapaa-aikani kuluu edelleen omien koodausprojektien parissa. Uusin projektini on Electronilla kehitetty muistiinpanosovellus, jonka julkaisin Microsoft Storessa. Sovellusta voi käydä kurkkaamassa täältä.

Tykkään myös paljon lukea sekä urheilla. Suosikkilajejani ovat lenkkeily ja jooga. Uusin harrastukseni on kitaransoitto, minkä aloitin Systamin devitiimin yllyttämänä (meillä on entuudestaan jo kaksi kitaristia ja yksi rumpali).

Mitä muut eivät usein tiedä sinusta?

Osaan seistä päälläni (niin kuin kunnon joogin kai kuuluu).  Olen myös juossut maratoonin – yksin. Treenasin, suunnittelin, ja sitten vaan juoksin. Reitti taisi mennä Pyhäjärven ympäri Nokialta Pirkkalaan ja sieltä Tampereelle Lielahteen. Polvi muistuttaa reissusta edelleen.

Kiitos Joonas!

Haluatko liittyä joukkoomme?

Lue lisää tiimiläistemme tarinoita

Katso kaikki ajankohtaiset

Esittelyssä Emmi – Senior Digital Marketing Specialist

Esittelyssä Dimitri – DevOps

aleksis kermorgant

Esittelyssä Aleksis – Customer Success Specialist

Esittelyssä Pasi – Software Architect