Esittelyssä Emmi – Senior Digital Marketing Specialist

22.03.2023

Terveisiä tiimiltämme

Emmi Kurru on markkinoinnin asiantuntijamme, jolle avainpaikka kasvavassa yrityksessä oli unelmien täyttymys. Muuttuva digimaailma, työn vaihtelevuus ja suuret tunteet saavat Emmin syttymään, mutta perämetsien kasvattina hänen syvin sielunmaisemansa löytyy luonnosta ja sen rauhasta.

Millainen on työnkuvasi ja tyypillinen päiväsi?

Vastaan meillä Systamilla markkinoinnista. Pöydälleni kuuluu kaikki siihen liittyvä aina markkinoinnin strategiasta käytännön juttuihin, kuten kampanjoiden rakentamiseen tai tapahtumien järjestämiseen. Osallistun myös yhdessä viestinnän kanssa brändimme ja SaaS-palvelujemme käyttäjäkokemuksen ja sisäisen markkinoinnin kehittämiseen.

Työpäivieni kulku vaihtelee suuresti, mikä onkin koko työni suola – yhtenä päivänä sukellan markkinointi- tai jopa liiketoimintastrategian maailmaan, kun taas toisena rakennan somemainonnan kampanjaa. Tyypillisiä askareitani ovat somekanavien ylläpito ja mainonnan optimointi, kampanjoiden sekä muiden markkinointimateriaalien rakentaminen, konversio- ja hakukoneoptimointi sekä markkinoinnin yleinen kehittäminen erilaisten työkalujen ja niistä saadun datan avulla.

Mikä houkutteli Systamilla?

Systam etsi digimarkkinoinnin osaajia LinkedIn:ssä ja sain suoran yhteydenoton Ramilta. Vaikka en ollut aktiivisesti etsinyt uutta työpaikkaa, sai Rami vietyä ajatukseni täysin uusille urille. Hän tartutti minuun yhteisen innon rakentaa uutta tulevaisuutta Systamille. Olin tuolloin töissä isommassa mainostoimistossa ja in-house paikka kansainvälistä näkyvyyttä hakevan yrityksen riveissä kuulosti unelmien täyttymykseltä – oma vauva, jonka kehitystä pääsisin omassa roolissani tukemaan.

Ensi tapaamisesta lähtien muut tiimiläiset ottivat minut avosylin vastaan. Luottamus ja arvostus työntekijöitä kohtaan on näkynyt alusta saakka jopa pienissä yksityiskohdissa. Esimerkiksi ensimmäisen tapaamisen yhteydessä työkavereiden lisäksi minua tervehti infonäyttö kuvallani ja tervetulotoivotuksella.

Aiempi elämäsi?

Ennen uraani markkinoinnin parissa olen toiminut kaupan alalla sekä meikkaaja-maskeeraajana. Mainoskuvauksissa mukana oleminen sai minut kiinnostumaan markkinoinnista ja erityisesti sen tulevaisuudesta digipuolella. Vauhtia uudelle uralle ja lisäkouluttautumiselle antoi tyttäreni syntyminen, sillä perinteinen toimistotyö alkoi houkuttaa huomattavasti enemmän kuin maskeeraajan ilta- ja viikonlopputyöt.

Niinpä kouluttauduin tradenomiksi Tampereen Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden yksikön Proakatemian kautta. Perustimme opiskeluporukkamme kanssa yrityksen, joka tarjosi digimarkkinoinnin sekä videotuotannon palveluita. Sen jälkeen olen ollut niin pienempien kuin suurempien mainostoimistojen leivissä eri rooleissa aina projektipäälliköstä digimarkkinoinnin kouluttajaan. Ehdottomasti hauskimman tittelin palkinto menee kuitenkin digitwerkkaajalle.

Mikä on parasta työssäsi?

Vaihtelevuus, sillä päivät eivät ole lähes koskaan samanlaisia. Ala ei myöskään pysy hetkeäkään paikallaan, vaan markkinoinnin kanavat ja työkalut muuttuvat huikealla nopeudella. Tästä syystä pääsen alati oppimaan uutta ja haastamaan itseni pysymään ajan hermolla.

Lisäksi pidän siitä, että työ pitää sisällään kaksi täysin erilaista ääripäätä – datavetoisen teoreettisen sekä taivaanrannan maalarin luovan puolen. Näiden luoma jännitys ruokkii intohimoa ihan uudelle tasolle!

Mitä puuhaat vapaa-aikanasi?

Vapaa-aikani kuluu pitkälti luonnossa ulkoillessa, mieluiten suppilaudan tai pyörän selässä. Olen viettänyt lapsuuteni Salon ja Perniön perämetsissä, jonka vuoksi luonto on yhä erityisen lähellä sydäntä. Tampereella asuessanikin olen aina asunut laitakaupungilla, mahdollisimman lähellä vettä ja metsiä. Olen myös parantumaton leffafriikki.

Mitä muut eivät usein tiedä sinusta?

Sytyn suurille tunteille. Tämä näkyy sekä työssäni että ehkä yllättävissäkin asioissa. Kuten siinä, että rakastan kauhuleffoja. Tämä usein yllättää ihmiset. Lisäksi olen soittanut bändissä monelle suomalaiselle tuntemattomampia soittimia, kuten nokkahuilubassoa sekä alttopannuja. Pannujen kanssa olen päässyt nuorempana jopa levyttämään.

Kiitos Emmi!

Haluatko liittyä joukkoomme?

Lue lisää tiimiläistemme tarinoita

Katso kaikki ajankohtaiset

Esittelyssä Joonas – Software Developer

Esittelyssä Dimitri – DevOps

aleksis kermorgant

Esittelyssä Aleksis – Customer Success Specialist

Esittelyssä Pasi – Software Architect