Esittelyssä Dimitri – DevOps

07.11.2022

Terveisiä tiimiltämme

Dimitri Belov, a.k.a. Dimmu, on kehitystiimimme kehittäjä, jolle elinikäinen oppiminen ja uusien teknologioiden sekä tulevaisuuden trendien haistelu eivät rajaudu vain työminään. Seitsemän vuotta Systamilla ovat tukeneet itsensä kehittämistä ja haastamista niin vaihtelevilla työtehtävillä kuin luovuuteen rohkaisevalla ilmapiirillä.

Millainen on työnkuvasi ja tyypillinen päiväsi?

Roolini Systamilla on tällä hetkellä DevOps. Se tarkoittaa jatkuvan oppimisen ja kokeilun kulttuurin juurruttamista tapaamme tehdä töitä. DevOps-asiantuntijana luotsaan ohjelmistokehitystämme ja sen kulttuuria sekä prosesseja entistä paremmiksi. Työskentelen palvelujemme elinkaaressa aina suunnitteluvaiheesta tuotantoon. Yksi osa-alueeni on automatisoida mahdollisimman paljon kehitysputkesta. Tämän lisäksi turvallisuus on koko ajan läsnä, joten eiköhän se Sec mahdu myös sinne väliin (DevSecOps).

Päivä lähtee aina kahvilla, olin sitten etäkonttorilla tai toimistolla. Seuraavaksi koluan sähköpostin, Slackin, Teamsin ja Whatnotin sekä vastaan viesteihin ja koostan tehtävälistaani. Siitä seuraa projekti- ja versiohallinnan avaaminen, josta hallinnoin lappuja. Päivä etenee checkpointtien tai muiden kokoontumisien merkeissä. Riippuen viikon teemasta osallistun designiin tai muihin askareisiin. Mikään viikko ei ole välttämättä samanlainen kuin edellinen.

Mikä houkutteli Systamilla?

Systamille päätyminen oli onnellisen sattuman kauppa. Toimin aikaisemmassa pestissäni järjestelmäasiantuntijana konsultointitalolle, joka oli Systamin asiakas. Yksi asia johti toiseen ja lopputulos on, että 7 vuotta on tullut Systamilla täyteen.

Dimitri Belov töissä

Aiempi elämäsi?

Olen lapsesta asti nauttinut asioiden rakentelusta, oli kyse Legoista tai majoista. Sen näkeminen, kun jokin asia saadaan toimintavalmiiksi, tuottaa minulle suurta iloa. Kun sain tietokoneen käsiini, sai rakentelu aivan uuden ulottuvuuden. Ensimmäinen oma koneeni 90-luvun alussa oli ehkä DEC-merkkinen. Siinä oli lerppuasema ja oranssi näyttö. Siemen uralleni IT:n maailmaan oli kylvetty.

Matkalleni on mahtunut klassisia juttuja, kuten pelien kautta klaanien webbisivujen vääntöä. Olen suorittanut IT-alan toisen asteen tutkinnon, tehnyt freelancerin töitä ja kulkenut help-deskien ja IT-lähituen kautta järjestelmäasiantuntijaksi. Polulla on tullut nähtyä, koettua ja tehtyä monenlaista ongelmanratkontaa.

Mikä on parasta työssäsi?

Vapaus olla luova sekä mahdollisuus haastaa itseäni. Systam rohkaisee kokeiluihin erilaisilla teknologioilla ja itsensä kouluttamista, mikä on kannustavaa. Erilaisten roolien ja dynamiikkojen kautta viikot eivät välttämättä ole samanlaisia. Vaihtelu virkistää ja saa uusia näkökulmia, kun välillä tekee jotain muuta.

Unohtamatta huippukollegoita totta kai. Meillä on tosi hyviä tyyppejä töissä ja osaamiskenttämme on laaja.

Mitä puuhaat vapaa-aikanasi?

Jos aikaa jää lasten harrastuksista tai remppahommista, tykkään tehdä omia (IT)projekteja. Saatan kokeilla uusia teknologioita, ehkä jotain tietoturvaan liittyvää, ja sitä kautta laajentaa osaamistani ja ymmärrystäni siitä, mikä on seuraava kuuma juttu alalla. Ehkä saan tuon moottoripyörän myös ensi kesäksi ajoon. Silloin tällöin pleikkarikin tai joku laadukas (tai laaduton) avaruusooppera telkkarista ehtii mennä päälle.

Pidän myös punk-rock musiikista ja olen vanha rullalautailija. Harmillisesti en ole saanut aikaiseksi käydä omalla ajalla skeittaamassa. Jos olemme perheen kanssa trampoliini- tai aktiviteettipuistossa, niin saatan käydä pistäytymässä niiden rampeilla ja lainalaudalla.

Mitä muut eivät usein tiedä sinusta?

Pidän vanhoista autoista. Erityisesti vanhoista Volkkareista (kuten Kuplista ja Kleinbusseista) sekä Porscheista ja muista vastaavista. Joku voisi kai sanoa, että ilmajäähdytteisistä autoista. En ole sellaista omistanut, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa hankin yhden jos toisenkin. Musiikkipuolella kotoani löytyy kaksi Fenderiä (sähkö ja akustinen), joita silloin tällöin tulee soiteltua.

Kiitos Dimitri!

Haluatko liittyä joukkoomme?

Lue lisää tiimiläistemme tarinoita

Katso kaikki ajankohtaiset

Esittelyssä Joonas – Software Developer

Esittelyssä Emmi – Senior Digital Marketing Specialist

aleksis kermorgant

Esittelyssä Aleksis – Customer Success Specialist

Esittelyssä Pasi – Software Architect