aleksis kermorgant

Esittelyssä Aleksis – Customer Success Specialist

02.08.2022

Terveisiä tiimiltämme

Aleksis Kermorgant on Customer Success -tiimimme ”linkkuveitsimies”, jonka osaaminen, harrastukset ja kiinnostuksen kohteet saavat tässä jutussa vain pintaraapaisun. Polkumme yhdistyivät Aleksiksen vielä opiskellessa, jonka vuoksi vapaus sekä omia tavoitteita tukeva ilmapiiri olivat entistä tärkeämpiä uudessa työpaikassa.

Millainen on työnkuvasi ja tyypillinen päiväsi?

Työskentelen osana Customer Success -tiimiä mutta kuvaavampi rooli minulle olisi ”linkkuveitsimies”. Työnkuvaani kuuluu pääosin asiakasprojektien suunnittelua ja toteuttamista, mutta tykkään myös häärätä mukana monessa ja ratkaista ongelmia. Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi kevyttä koodaamista, skriptaamista, tukitehtäviä, kollegojen perehdyttämistä tai vaikka kuvanmuokkausta. Iso osa päivästäni kuluu kuitenkin sähköpostin ääressä.

Mikä houkutteli Systamilla?

Kyllästyin köyhän opiskelijan ja kassatyöläisen epäsäännölliseen arkeen ja kyselin harrastuspiirieni ystäviltä apuja. Houkuttimena lupasin sikspäkin vapaavalintaista juotavaa sille, joka löytää minulle töitä. Nykyinen kollegani Eero suositteli, että hakisin hänen firmaansa Systamille ja nyt puolitoista vuotta on hurahtanut melkein huomaamatta ohi.

Aleksis Nike lenkkareissa

Aiempi elämäsi?

Ensikosketuksen IT-hommiin sain parivuotiaana, kun faija pelasi Doomia meikäläinen sylissään.  Olen aika lailla aina tiennyt, että haluan tehdä töitä IT-alalla.

Ennen Systamia olin osa-aikaisesti töissä Prisman kassalla. Olen opiskellut töideni ohessa Laurea-ammattikorkeakoulussa ICT-alaa ja valmistuin muutama kuukausi sitten Systamin tsemppaamana ja tukemana ICT-tradenomiksi!

Mikä on parasta työssäsi?

Vaihtelevat työtehtävät ja vapaus valita! Koen, että voin keskittää tekemistäni aihepiireihin, jotka kiinnostavat ja motivoivat. Tämä näkyy esimerkiksi työaikana käytävissä koulutuksissa, jotka jokainen saa valita omien kiinnostuksen kohteidensa mukaan. Voin myös osallistua haluni mukaan erilaisiin sisäisiin tai ulkoisiin projekteihin, jotka mahdollistavat oman osaamisen kehittämisen.

Vapautta tukee meidän mahtava yhteishenki ja se, että työilmapiiri on oikeasti hyvä. Apua saa aina kun kysyy. Samalla tavalla, jos minulta pyydetään jeesiä, olen aina valmiina ojentamaan kättä.

Mitä puuhaat vapaa-aikanasi?

Vapaa-aikanani harrastan vaikka ja mitä. Ykkösenä tietenkin kaikkia työkavereitani ihmetyttävät mekaaniset näppäimistöt! Rakastan sitä, että työkalu, jota käytän päivittäin jopa 10–14 tuntia on juuri sellainen, kuin itse sen haluan olevan. Eri muotoiset ja väriset näppäinhatut, eri tuntuiset kytkimet ja erityyppiset rungot luovat keskenään yksilöllisiä kokonaisuuksia. Pikkuhiljaa olen tutustuttanut muitakin Systamilaisia tähän harrastukseeni, ja muutama onkin jo upottanut pikkurillinsä skeneen.

Muita harrastuksiani ovat muun muassa ruuanlaitto, videopelit, musiikin luukuttaminen, rannekellot, practical-ammunta, podcastit, lento- ja avaruussimulaattorilentäminen, pienpanimo-oluet ulkomailta sekä tosi huonot iskävitsit.

Aleksis mekaaninen näppäimistö

Mitä muut eivät usein tiedä sinusta?

Laitan juuston kinkun päälle, ja olen ylpeä siitä. Muut ovat väärässä, eikä kukaan eikä mikään ole pystynyt muuttamaan mielipidettäni tästä asiasta koko elämäni aikana.

Vasta-argumenttejä voi lähettää aleksis@systam.fi

Kiitos Aleksis!

Haluatko liittyä joukkoomme?

Lue lisää tiimiläistemme tarinoita

Katso kaikki ajankohtaiset

Esittelyssä Joonas – Software Developer

Esittelyssä Emmi – Senior Digital Marketing Specialist

Esittelyssä Dimitri – DevOps

Esittelyssä Pasi – Software Architect