33 Euroports | Systam Oy - Parempi vierailukokemus turvallisemmin ja tehokkaammin
Euroports
← Takaisin listaukseen

Euroports

Rauman satamassa toimivalle Europortsille turvallisuus on avaintekijä, joka haluttiin huomioida myös vierailujen hallinnassa. Systam Respa ja Pass ovat vuodesta 2015 yhdessä sataman kulunvalvonnan kanssa varmistaneet yrityksen vieraille sujuvan saapumisen sekä turvallisuusohjeiden läpikäynnin.

Kohde

Euroports logo

Euroports Finland Oy on Suomen johtava täyden palvelun satamaoperaattori, johon kuuluvat Euroports Rauma, Euroports Pietarsaari ja Euroports Logistics. Euroports Finland tarjoaa asiakkailleen ahtaus-, varastointi- ja huolintapalveluita sekä näihin toimintoihin liittyviä oheispalveluja. Euroports Finlandin liikevaihto vuonna 2018 oli vajaa 80,0 Meur ja henkilöstön määrä on noin 600 henkilöä. Euroports Finland Oy:n määrittelemät tavoitteet ovat työturvallisuuden parantaminen, liikevaihdon kasvu, tuottavuuden parantaminen sekä osallistava johtaminen. Euroports Finland on osa kansainvälistä Euroports konsernia, joka operoi 26 satamassa Euroopassa ja kahdessa satamassa Kiinassa. Euroports-konsernin henkilöstömäärä on noin 2700 henkilöä.

http://www.euroports.fi

Ota yhteyttä

Lähden jututtamaan Europortsin turvallisuuspäällikkö Jarmo Kiveä. Sähköpostiini saapuu palaverikutsu sekä kehotus tutustua satama-alueen turvallisuusohjeisiin. Läpäisen testin. Saapuessani Rauman satamaan, pysähdyn saamieni ohjeiden mukaan satamatoimistossa ilmoittamassa saapumisestani. Naputtelen itsepalvelupäätteelle myös rekisteritunnukseni, jotta aluetta valvovat Visy-portit päästävät minut jatkamaan. Löydän tieni Europortsin toimistolle ja ovella minua odottaa saapumisestani tiedon saanut Kivi.

Kuulemme usein vierailta, että harvassa paikassa toimii näin helposti. Lisäksi tärkeä näkökulma on turvallisuus. Kun vierailu lähtee liikkeelle turvallisuusperehdytyksellä, antaa se vahvan viestin työturvallisuuden tärkeydestä meillä Europortsilla.

-Euroports Rauma Oy turvallisuuspäällikkö Jarmo Kivi

Euroports Rauman satama

Paperiset vierailijalistat saivat vuonna 2015 lentää romukoppaan, kun automaattinen vierailujen hallinta otettiin Europortsilla haltuun Systamin palvelujen avulla. Respa täytti tietosuojan kasvavat vaatimukset Pass-palvelun varmistaessa turvallisuusperehdytykset ennen saapumista. Satama-alueella käytössä olevan Visy Access Gate -kulunvalvonnan liittäminen vierailujen hallintaan teki kokonaisuuden helpoksi.

Helppoa on myös vieraiden kutsuminen. Kalenteri-integraation avulla henkilökunnan omissa sähköposteissa luodut kalenterikutsut siirtävät kutsuttujen henkilöiden tiedot saumattomasti palveluun, mikä Kiven mukaan sai yrityksessä loistavan vastaanoton.

Vieraiden kutsuminen kalenteri-integraation avulla herätti lähinnä kysymyksiä, että ihanko oikeasti se toimii näin helposti!

Selkeät prosessit ja turvallisuusnäkökulmien huomioiminen on nähty Europortsilla paitsi parantavan vierailukokemusta myös vaikuttavan positiivisesti työnantajakuvan rakentumiseen. Henkilöstöjohtaja Markku Lehtovaaran mukaan yrityksen tavoitteena onkin hyödyntää Pass-palvelua entistä paremmin viemällä perehdytykset laajasti niin vieraiden, urakoitsijoiden kuin kesätyöntekijöiden osalta Pass-palvelun alle.

Europortsin Rauman toimipisteellä on vuodesta 2015 kirjautunut yli 3000 vierasta. Kivi on kokenut yhteistyön Systamin kanssa sujuvaksi eikä epäröi suositella sitä myös muille.

Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaisesti. Systam Respa ja Pass ovat sekä vieraan että vastaanottavan yrityksen kannalta erinomaisia palveluita.

Euroports


Ratkaisumme Europortsilla

Systam Respa Vierailijahallinta

PALVELUT:
– RespaManager webpalvelu vierailijaliikenteen hallintaan ja seurantaan
– Automaattiset viestit vierailupolun jokaisessa vaiheessa. Sisällöt asiakkaan muokattavissa.
LAITTEET:
– Systam Respa Lite – Ohut ja moderni itsepalvelupääte yritysilmeen mukaan räätälöidyllä käyttöliittymällä.
– Erillinen vierailijakorttitulostin
INTEGRAATIOT:
– Kalenteri-integraatiolla vierailujen ennakkoilmoittaminen käy vaivattomasti samalla, kun vieraalle lähetetään palaverikutsu.
– Visy Access Gate alueen ajoneuvojen seurantaan. Puomin avaaminen rekisteritunnuksien avulla.

Systam Pass Perehdyttäminen

PALVELUT:
– Webpalvelu perehdytyssisältöjen luontiin ja suoritusten seurantaan
– Sisällöt asiakkaat luotavissa ja muokattavissa helpolla editorilla.
– Liitettynä Systam Respa vierailijahallintaan varmistetaan, että perehdytykset suoritetaan hyväksytysti ennen kirjautumista.