Esittelyssä Joona – Software Engineer

27.01.2022

Terveisiä tiimiltämme

Ohjelmistosuunnittelijamme, agile coach Joona Laine solahti noin vuosi sitten sujuvasti Systamin ohjelmistokehityksen ytimeen. Nyt työssä innostavat lisääntynyt vastuu ja vaikuttaminen. Vapaa-ajalla ajatukset nollautuvat rumpujen parissa, joita Joona on huomannut ketterä kaverina soittavansa missä ja milloin vain.

Millainen on työnkuvasi ja tyypillinen päiväsi?

Toimin Systamilla ohjelmistosuunnittelijana ja agile coachina, mikä tarkoittaa ohjelmistokehityksen vetämistä ketterin menetelmin. Ohjaan toimintaamme kohti parhaita käytäntöjä ja hallitsen backlogia, aikatauluja ja yleistä toiminnan kehittämistä.

No mitä oikeasti teen päivittäin? Olen koko ohjelmistokehityksen elinkaareen vaiheissa yhteydessä eri tahoihin aina tarvemäärittelystä suunnitteluun, kehitykseen, testaukseen ja tuotantoon. Pyrin olemaan tietoinen mitä kehityksessä kulloinkin tapahtuu ja tekemään siitä mahdollisimman läpinäkyvää. Ohjaan tiimimme toimintaa siten, että se toimisi sujuvasti, itsenäisesti ja tehokkaasti.

Mikä houkutteli Systamilla?

Janosin vaihtelua ja uusia haasteita. Systamilla sain vaihdettua lyhyet asiakasprojektit pitkäjänteiseen oman tuotteen kehitykseen sekä pääsin opettelemaan web-kehitystä ja uusia teknologioita.

Aiempi elämäsi?

Valmistuin Tampereen teknillisestä yliopistosta ja työskentelin OptoFidelity:lla, joka on globaali testausratkaisuiden toimittaja käyttöliittymäteknologioiden alalla. Työssäni pääsin näkemään maailmaa lyhyillä työkomennuksilla Kiinassa sekä pidemmällä jaksolla Yhdysvalloissa. Työnkuvani ei merkittävästi muuttunut Systamin myötä, mutta vastuuta on nyt enemmän.

Mikä on parasta työssäsi?

Ai että mikä saa nousemaan aamuisin? No minulla se on herätyskello. Mutta kunhan työmoodiin pääsen, niin parasta on, kun pystyy vaikuttamaan koko Systamin ja sen palvelutarjonnan toimintaan ja tekemään niistä juuri niin hyvät kuin osaa. Koko ajan oppii hurjasti uutta ja pystyy tekemään asiat entistäkin paremmin.

Mitä puuhaat vapaa-aikanasi?

Lapsiperhearki täyttää pitkälti vapaa-ajan. Omaa aikaa otan soittamalla rumpuja sekä pelaamalla joukkue- tai videopelejä.

Mitä muut eivät usein tiedä sinusta?

Havahdun kotona monesti soittavani ilmarumpuja ilman taustanauhaa. Liekö merkki siitä, että pitäisi käydä soittamassa oikeita rumpuja vähän useammin.

Kiitos Joona!

Haluatko liittyä joukkoomme?


Lue lisää tiimiläistemme tarinoita

Katso kaikki ajankohtaiset

Esittelyssä Joonas – Software Developer

Esittelyssä Emmi – Senior Digital Marketing Specialist

Esittelyssä Dimitri – DevOps

aleksis kermorgant

Esittelyssä Aleksis – Customer Success Specialist