Esittelyssä Pasi – Software Architect

06.04.2022

Terveisiä tiimiltämme

Palvelujemme ohjelmistotekninen kehittäminen harppasi 8 vuotta sitten ison bootseihin verhotun askeleen eteenpäin, kun remmiin hyppäsi Pasi Saarinen mukanaan marginaalimusiikin ja -leffojen ilosanomaa. Leppoisana kaverina tunnetulle Pasille työssä sydäntä lämmittävät erityisesti vilpitön yhteen hiileen puhaltaminen sekä poikkeuksellisen hyvä työilmapiiri.

Millainen on työnkuvasi ja tyypillinen päiväsi?

Tänä keväänä tulee täyteen 8 vuotta systamilaisena ja matkan varrella sormeni ovat olleet mukana monenlaisessa sopassa. Nykyinen tittelini on Software Architect, mikä työnkuvassa tarkoittaa Systamin palvelujen ohjelmistoteknistä kehittämistä.

Viime aikoina fokukseni on ollut järjestelmän kokonaisarkkitehtuurin ja sen eri komponenttien sekä niiden toteutustapojen suunnittelussa. Vaativampien suunnittelutöiden ohessa teen sujuvasti myös erilaisia kehitys- ja koodaushommia tietokantatasolta käyttöliittymiin, selvittelen mahdollisia bugeja ja ongelmia sekä jeesaan tarpeen mukaan tiimitovereita, tukiporukkaa ja myyntiä muissa teknisissä kysymyksissä.

Edeltävä kertoo myös aika paljon tyypillisestä päivästäni, joka kuluu kollegoiden kanssa kommunikoidessa sekä toteuttaessa sen hetkisiä kehitykseen liittyviä tehtäviä. Töiden lomassa kuluu aimo annos kahvia ja musiikkia.

Mikä houkutteli Systamilla?

Systamille päädyin tähyillessäni uutta kiinnostavaa työpaikkaa. Lyhyemmän työmatkan motivoimana päätin kokeilla kepillä jäätä eri yrityksistä läheiseltä Tampereen Hervannan teknologiakampusalueelta. Systamilla oli sattumalta juuri alettu miettiä ensimmäistä devaajarekryä, kun avoin hakemukseni tipahti sähköpostiin. Kohtaloni oli täten sinetöity!

Aiempi elämäsi?

Aiempikin elämäni on pitkälti tavalla tai toisella pyörinyt tietokoneiden ympärillä 80-luvun C64-ajoista ja 90-luvun BBS/demoscene-kuvioista lähtien. Töiden puolesta ennen Systamia olin kuutisen vuotta Telecan kautta Nokialla sovelluskehittäjänä.

Mikä on parasta työssäsi?

Kun aloitin työni Systamilla, oli firma vielä kovin pieni. On ollut ilo olla mukana yhteisessä kasvutarinassa alkuvaiheilta asti ja nähdä omien käsien konkreettinen vaikutus siihen. Systamilla on alusta asti ollut mielestäni poikkeuksellisen hyvä yhteishenki ja ilmapiiri – juuri oikealla tavalla sopiva pilke siellä trollfacen silmäkulmassa.

On mahtavaa huomata, että yhteishenki ei ole firman kasvaessa järkkynyt, mikä ei ole ollenkaan itsestäänselvyys. Kollektiivinen ja vilpitön yhteen hiileen puhaltaminen toteutuu yhä tänä päivänä. Kukaan ei ole ”vain töissä” täällä, vaan kaikki pyrkivät aidosti tekemään parasta mahdollista lopputulosta. Tätä edesauttaa paljolti vapaus ja vastuu toteuttaa asiat parhaalla katsomallaan tavalla ja yleinen luottamus, että näin myös jokaisen kohdalla tapahtuu. Sekä se, että jokaisen äänellä on merkitys. Kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä ja miten asioita tehdään.

Mitä puuhaat vapaa-aikanasi?

Olen marginaalimusanörtti, leffafriikki sekä kasuaali PC-pelaaja. Soitan bassoa doom-bändissä ja väkertelen erilaisia yhden miehen musaprojektinalkuja itsekseni. Ylipäätään kaikenlaisia vaiheessa olevia projekteja tuntuu riittävän. Kilahdan helposti intensiivisesti johonkin tiettyyn asiaan, joka usein jää alkuinnostuksen jälkeen muhimaan. Lähiajoilta voisi mainita esim. bbq-savustusprojektit, kotiautomaation virittelyn, olut/viinikellarin suunnittelun, sisäverkon overkill-optimoinnin sekä rumpujen soiton aloittamisen. Osa on jäänyt alkutekijöihin, osa edennyt pidemmälle.

Käytännössä silti suurin osa vapaa-ajastani on allokoitu perheeni ja etenkin 1,5-vuotiaan tyttäreni kanssa viettämiseen.

Mitä muut eivät usein tiedä sinusta?

Mietin tätä hyvän tovin, koska mielestäni olen aika avoin ihminen, eikä minulla ole pahemmin luurankoja kaapissa. Kerrotaan kuitenkin vaikka tämä: Olen harras jäsen käärmekultissa, joka on hyvin mahdollisesti maan ainoa rekisteröity Conan barbaari -yhdistys. CROM!

Kiitos Pasi!

Haluatko liittyä joukkoomme?

Lue lisää tiimiläistemme tarinoita

Katso kaikki ajankohtaiset

Esittelyssä Joonas – Software Developer

Esittelyssä Emmi – Senior Digital Marketing Specialist

Esittelyssä Dimitri – DevOps

aleksis kermorgant

Esittelyssä Aleksis – Customer Success Specialist