ABB Oy, Marine and Ports

Systam Respa ja Pass -kokonaisuus ratkaisi vierailijoiden vaivattoman vastaanoton sekä profiloidun turvallisuusohjeiden läpikäynnin ABB:n Marine and Ports yksikössä. Uuden toimintamallin ansiosta vieraan vastaanottaja voi nyt olla varma, että vieras on käynyt tarvittavan koulutuksen valmiiksi ja hyväksynyt ABB:n vierailuehdot jo ennen palaverien aloittamista. Kokonaisuus on toiminut hyvin ja suunnitelmissa on hyödyntää Pass-palvelua laajemmin myös markkinaviestintäkanavana vieraille.

Mutkaton vastaanotto ja koulutukset vakioidusti etukäteen

ABB Marinella haluttiin parantaa vierailukokemusta sekä varmistaa, että jokainen kiinteistöön saapuva käy läpi tarpeelliset turvallisuusohjeet. Vuoden 2015 alkupuolella kiinteistöön otettiin käyttöön Systamin Respa ratkaisu vieraiden vastaanottoon sekä Pass-palvelu vieraiden ja muiden sidosryhmien perehdyttämiseen.

Ennen saapuvat henkilöt kirjoittivat tietonsa käsin sekä allekirjoittivat erikseen NDA sopimuksen. Isännän vastuulla oli antaa tarvittava turvaperehdytys vierailun alussa. Tämä hidasti tosinaan palavereiden alkua eikä koulutuksen laatua voitu vakioida. Aulahenkilökunnalta puuttui usein ennakkotieto saapuvista vierailijaryhmistä mikä aiheutti ajoittain ongelmia vastaanoton sujuvuuteen.
Nyt vieraat käyvät tarvittavat perehdytykset jo ennen saapumistaan. Kirjautuminen käy hetkessä, vastaanottaja saa automaattisesti tiedon vieraan saapumisesta ja palaverit voidaan aloittaa välittömästi. Vieraat saavat saapumisohjeet sekä oman QR koodin kirjautumiseen päivää ennen vierailua. Koodin avulla kirjautuminen käy sekunneissa.

Profiileilla yksilöity sisältö ja toiminta eri ryhmille

Vierailijaliikenne on ABB:lla jaettu eri profiileihin sen mukaan sisältyykö vierailuun käynti tuotantolaitoksella vai pysytäänkö toimistotiloissa. Lisäksi palveluissa on erilliset sisällöt ja toiminnot huoltohenkilökunnalle ja ABB:n omalle henkilökunnalle. Sisältöjä ja asetuksia pystytään muokkaamaan milloin tahansa ja pitämään kaikki ajan tasalla.
Jokainen kävijä käy profiiliinsa mukaisen koulutuksen läpi ja suorittaa mahdollisen tenttauksen. Kaikista suorituksista tallentuu automaattisesti perehdytysdokumentti sekä lokitiedot.

ABB Oy

ABB on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka palveluksessa työskentelee noin 100 maassa noin 140 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 200. Suomen ABB:n Marine and Ports -yksikkö Helsingin Vuosaaressa kehittää sähköistys- ja automaatioratkaisuja meriteollisuuden tarpeisiin.

www.abb.fi